+420 602 421 390

Čokoláda bílá 40% s marakujou, Edición Nueva 45g

Ručně vyrobená bílá čokoláda s marakujou.
97,00 Kč s DPH

Lahodná bílá čokoláda doplněná svěží kyselkavou marakujou (mučenkou). Tuto kombinaci musíte ochutnat! 

Marakuja je tropické ovoce, které se dováží jako 100% koncentrát z Ekvádoru. Skvěle se doplňuje právě s chutí bílé čokolády, která obsahuje 40% kakaového másla. Kakaové máslo které je přirozenou součástí kakaových bobů a je nositelem výrazné typické vůně čokolády. Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou v bio kvalitě, která není rafinovaná  a přirozeně obsahuje melasu. 

Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby bean to bar čokolády

Složení: Kakaové máslo, třtinová šťáva panela, sušené mléko, marakuja minimálně 3%. Obsah kakaové másla minimálně 40%.
Obsahuje alergen: mléko

  • Bez lepku.
  • Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
  • Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.

Hmotnost: 45 g

Výživové údaje na 100 g:

 Energetická hodnota   2620 kJ (633 kcal)
 tuky   50,3 g
     z toho: nasycené mastné kyseliny   30,57 g
sacharidy   33,2 g
     z toho: cukry   30,31 g
vláknina 1,8 g
bílkoviny  10,88 g
sůl            0,328 g
Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.

 

White Chocolate 40% Passion Fruit

Ingredients: Cocoa butter, cane juice panela, milk powder, passion fruit at least 3%. Cocoa butter at least 40%. Contain allergen – milk. No lecithin added. Gluten-free.


 
O ČOKOLÁDÁCH

Cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Čokolády z Troubelic jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

"Troubelickým čokoládám" byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.

Zákazníci, kteří koupili tento produkt, také zakoupili

Dárková kazeta + Originál Slovenská medovina 0,75 l + skleničky

Dárkové balení medoviny Originál slovenské 0,75 l + 2 skleničky (ilustrační foto, na skleničkách nejsou samolepky s logem Apimed).
399,00 Kč s DPH